maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ykkönen



Tästä kakusta kaikki alkoi. Esikoistyttöni 1-vuotissyntymäpäiväkakku oli ensimmäinen täytekakku, jonka suunnitteluun hain vinkkejä yhdestä jos toisesta leivontablogista. Kovin paljoa en enää muista kakusta, joka leivoin 10/2008, mutta kirjataan tänne se, mitä vielä muistissa on. Vinkit suklaaperhosten valmistukseen taisin alunperin löytää Kinuskikissalta.

Kakkupohja (kääretorttupohja)

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajouhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdotetaan huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
2. Sekoitetaan muut ainekset ja lisätään joukkoon siivilöiden ja varovasti käännellen.
3. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 200 astetta 8 min.
4. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille.
5. Leikataan oikeaan muotoon.

Täyte

vaahdotettua kermavaahtoa
marjasosetta

Koristelu

Kermavaahto

vaahdotettu kermavaahto
elintarvikeväri

Suklaaperhoset

suklaa
sokerikuulat

1. Sulatetaan suklaa vesihauteessa suljetussa pakastuspussissa.
2. Leikataan pussista pieni kulma auki ja puristetaan sulanutta suklaata leivinpaperin päälle perhosen muotoon. Apuna voi käyttää leivinpaperin alla tavallista paperia, johon piirretty tussilla perhosen ääriviivat.
3. Koristellaan perhoset sokerikuulilla.
4. Asetetaan valmiit perhoset jääkaappiin jähmettymään esim. pahvista taitettuun V:n malliseen tukeen, joka pitää leivinpaperin ja siinä olevan perhosen siivet halutussa kulmassa.
5. Nostetaan jähmettyneet perhoset varovasti kakun päälle vasta hiukan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti