maanantai 2. huhtikuuta 2012

Orvokkikakku


















Tämän kakun leivoin työpaikalle viemisiksi toisen tyttöni syntymän johdosta (9/2011). Sen verran oli sinä aamuna tyttöjen kanssa toimintaa, että täytteen tarkka koostumus on hävinnyt kokonaan muistista. Muutenkin tuli tämän kakun myötä opittua kantapään kautta, että sokerimassakoristeet eivät kestä hetkeäkään kermavaahtopinnalla sulamatta. Vajaa puoli tuntia kuvan ottamisen jälkeen olin työpaikalla ja koristeet olivat osittain sulaneet ja värit levinneet ikävännäköisiksi laikuiksi.


Kakkupohja

8 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

1. Vaahdotetaan huoneenlömpöiset munat ja sokeri.
2. Sekoitetaan keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisätään seos vaahtoon varovasti käännellen.
3. Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 55 min
4. Kumotaan hiukan jäähtyneenä.

Täyte (muistaakseni)

2 dl kermavaahtoa
1 prk rahkaa
3/4 prk omenasosetta
kanelia ja vaniljasokeria mausteeksi
4 liivatelehteä

1. Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdotetaan kerma ja lisätään vaahdon sekaan sose, rahka, kaneli ja vaniljasokeri.
3. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan vettä ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin.
4. Lisätään liivatevesi ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.

Koristelu

kermavaahtoa
sokerimassaa
elintarvikevärejä
elintarviketussi

Sokerimassan valmistusohje löytyy blogiarkistosta Muumikakun kohdalta.

**Sokerimassakoristeita ei ipidä ikinä laittaa suoraan kermavaahdon päälle. Pätee myös marsipaaneista valmistettuihin koristeisiin.**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti