maanantai 2. huhtikuuta 2012

Muumikakku



Tämän kakun tein esikoistytön 3-vuotissyntymäpäiville (10/2010). Tämän kakun myötä tutustuin ensimmäistä kertaa sokerimassaan. Sokerimassan valmistusohje on muokattu Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista löytyneestä ohjeesta.

Kakkupohja

4 munaa
1 1/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdotetaan huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
2. Sekoitetaan keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisätään seos vaahtoon varovasti käännellen.
3. Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 40 min
4. Kumotaan hiukan jäähtyneenä.

Täyte (muistaakseni)

kermavaahtoa
rahkaa
marjasosetta

Koristelu

kermavaahtoa
sokerimassaa

Sokerimassan.
635 g tomusokeria
3/4 valkuaista
3/4 rkl sitruunamehua
1,5 rkl nestemäistä glukoosia
1/2 rkl glyseriiniä
(esanssia)
(elintarvikevärejä)

1. Siivilöidään noin puolet tomusokerista leivonta-astiaan.
2. Lisätään valkuainen ja sekoitetaan, kunnes alkaa jähmettyä.
3. Lisätään sitruunamehu ja sekoitetaan tasaiseksi.
4. Lisätään puolet jäljellä olevasta tomusokerista ja sekoitetaan tasaiseksi.
5. Lisätään glyseriini ja nestemäinen glukoosi sekä sen verran tomusokeria, että massa alkaa jähmettyä.
(maustetaan massa esim. 6 tippaa minttuesanssia)
6. Sihdataan somusokeria pöydälle ja aletaan työstää/vaivata massaa. Lisätään tomusokeria, kunnes massa ei enää ole tahmeaa.
7. Vaivataan vielä 10 min.
(värjätään massaa tarvittaessa)
8. Kääritään valmis massa tiiviisti kaksinkerraiseen kelmuun ja suljetaan rasiaan mahdollisimman ilmatiiviisti. Valmis massa säilyy muotoilukelpoisena noin viikon, valmiiksi muotoillut koristeet (leivontablogien perusteella) useamman kuukauden.

**Massan värjääminen jo valmistusvaiheessa on kaikkein helpointa. Kuivunutta massaa ts. valmiita koristeita on helppo maalata elintarvikeväreillä.**
**Tähän kakkuun kului noin 2 annosta sokerimassaa.**
**Pienet yksityiskohdat on helpoin tehdä elintarviketussilla piirtämällä.**


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti