sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kenkäkakku



Tämän kakun valmistin ystävälleni hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Kakku oli ensimmäinen, jonka valmistin jollekulle muulle kuin oman perheeni jäsenelle. Ihan tyytyväinen olin lopputulokseen, joskin kakusta tuli aavistuksen liian kostea sokerimassalla kuorrutettavaksi, sillä kuorrute meinasi lähteä sulamaan.


Kakkupohja

3 munaa rikottuna isoon juomalasiin
toiseen samanlaiseen juomalasiin arvioidaan munien määrää vastaava määrä sokeria
kolmanteen samanlaiseen juomalasiin arvioidaan munien määrää vastaava määrä vehnäjauhoja, joista osa (n. 1/2 dl) kaakaojauhoja + 1 tl leivinjauhetta

1. Voidellaan irtopohjavuoan reunat ja asetetaan pohjalle pohjan kokoiseksi leikattu leivinpaperi.
2. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisätään sekoitetut jouhot varovasti siivilöiden ja käännellen vaahdon sekaan.
4. Paistetaan uunin alatasolla 175 astetta 40 min
5. Kumotaan hiukan jäähtyneenä ja halkaistaan.
6. Kostutetaan vaniljamaidolla (1 dl maitoa + 1/2 tl vaniljasokeria)

Mansikkavaahto-täyte (alkuperäinen ohje Kakkukioskista)

1/2 prk Flora vispiä
1/2 prk maitorahkaa
2 dl mansikkasurvosta
2 liivatelehteä (+ 1 liivatelehti, koska mansikkasurvoksesta tuli tavanomaista vetisempää)
tilkka mansikkamehua
sokeria

1. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdotetaan Flora Vispi ja lisätään vaahdon sekaan mansikkasurvos ja rahka.
3. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan mehu ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin.
4. Lisätään liivatemehu ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.
5. Lisätään sokeria maun mukaan.

**Koska mansikkasorvos oli kovin vetistä, olisi ehkä toinenkin lisäliivatelehti ollut paikallaan.**

Koristelu

valmista sokerimassaa
elintarvikeväriä
silkkinauha

2 kommenttia:

  1. Suuri kiitos aivan upeasta kakusta, se oli ihan täydellinen! Tosi kaunis ja sopi erinomaisesti juhlien tunnelmaan. Paras mahdollinen lahja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä rohkaisee minua leipomaan kakun joskus toistekin "oman kodin ulkopuolelle".

    VastaaPoista