maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ampiaiskakku





Tämän Charlotte-kakun leivoin oman syntäpäiväni kunniaksi 4/2011.

Kääretorttupohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoitetaan muut aineet keskenään ja lisätään vaahtoon siivilöiden ja varovasti käännellen.
3. Kaadetaan taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 200 asteessa 8 min.
4. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille.

Kääretortun täyte

1 dl Flora Vispiä
1/2 rahkaa
2-3 lusikallista vadelmamarmeladia
1 tl vaniliinisokeria

1. Vatkataan Flora Vispi vaahdoksi.
2. Lisätään joukkoon muut ainekset ja sekoitetaan tasaiseksi.
3. Levitetään kääretorttupohjan päälle tasaisesti.
4. Rullataan kääretorttu kasaan leivinpaperin avulla ja leikataan noin sormen paksuisiksi paloiksi.

Charlotte-täyte

3 liivatelehteä
2 dl Flora Vispiä
1 prk kuningatarsosetta
1/2 purkkia rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
hiukan mansikka- tai vadelmamehua
mariannerakeita murskattuna

1. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdotetaan Flora Vispi ja lisätään vaahdon sekaan kuningatarsose, rahka, sokeri ja vaniliinisokeri.
3. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan mehu ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin.
4. Lisätään liivatemehu ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.

Kakun kasaus
1. Otetaan pyöreä kulho, jonka pohjalle ja laidoille asetellaan kääretorttupalaset (jätetään osa kääretorttupalasista kakun pohjaa varten).
2. Täytetään keskelle jäävä kolo Charlotte-täytteellä.
3. Asetellaan loput kääretorttupalat Charlotte-täytteen päälle.
4. Annetaan jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli ennen kumoamista.

Koristelu

sokerimassaa
elintarvikeväriä
elintarviketussi
liivatelehden paloja

Sokerimassan valmistusohje löytyy blogiarkistosta Muumikakun kohdalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti