maanantai 2. huhtikuuta 2012

Hämähäkkikakku

















Mies toivoi isänpäiväksi (11/2011) Spiderman-aiheista kakkua, mutta hiukan tuli aikapula ja kakun päälle päätyi koristeksi vain suklaasta tehty verkko ja siinä kiipeilevät suklaahämähäkit. Koristelua lukuunottamatta kakun ohje on Pirkka-lehden numerosta 11/2011.

Kakkupohja

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

1. Voidellaan ja korppujauhotetaan vuoka.
2. Vatkataan vaahdoksi huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
3. Yhdistetään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kaneli ja lisätään seos siivilöiden ja varovasti käännellen vaahdon joukkoon.
4. Paistetaan 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 min.
5. Kumotaan kakkupohja ja jäähdytetään.
6. Halkaistaan kakkupohja ja kostutetaan (1 1/2 dl maitoa + 1 tl vanilliinisokeria)

Täyte

1 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 tlk turkkilaista jugurttia
n. 4 dl mustikoita (pakaste)
1 1/2 dl vadelmahilloa

1. Vaahdotetaan kerma ja lisätään joukkoon sokerit, sitruunamehu, jugurtti ja hiukan jäiset mustikat.
2. Kootaan kakku siten, että levitetään kostutetulle pohjalle ensin vadelmahilloa ja sitten päälle jugurttitäytettä. (täyte riittää kahteen väliin)

Koristelu

sokerimassaa
elintarvikeväriä
maitosuklaata

Sokerimassan valmistusohje löytyy blogiarkistosta Muumikakun kohdalta.

Suklaahämähäkit ja verkko

maitosuklaata
pakastuspussi

1. Sulatetaan suklaa vesihauteessa suljetussa pakastuspussissa.
2. Leikataan pussista pieni kulma auki ja puristetaan sulanutta suklaata kakun pälle haluttuun muotoon. Ensin verkko ja sitten siihen päälle hämähäkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti