maanantai 2. huhtikuuta 2012

Ristiäiskakku



Tämän kakun tein toisen tyttöni ristiäisiin 8/2011. Kakku ei varsinaisesti ole täytekakku, mutta kelpuutan sen blogiin, koska tähän kakkuun tein ensimmäisen kerran koristeita marsipaanista. Kakun ohje on muokattu Rakkaudesta ruokaan -blogin Lime-mansikkahyydykekakun ohjeesta.

Kakkupohja

200 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua margriinia

1. Murskataan keksit ja lisätään joukkoon sula margariini.
2. Painellaan seos irtopohjavuokaan, johon pohjalle on leikattu pohjan kokoinen pala leivinpaperia.

Lime-rahkatäyte

4 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
tilkka limen mehua
(vaniljasokeria maun mukaan)

1. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdotetaan Flora Vispi ja lisätään vaahdon sekaan tuorejuusto, rahka ja vaniliinisokeri maun mukaan.
3. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan limen mehu ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin.
4. Lisätään liivatemehu ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.
5. Kaadetaan täyte keksipohjan päälle ja nostetaan kakku jääkaappiin jähmettymään muutamiksi tunneiksi.

Koristelu

mansikkakiille
marsipaani
elintavikeväri

Mansikkakiille

100 g pakastemansikoista tehtyä sosetta
1 dl vettä
1/4 dl sokeria
5 (?) liivatelehteä

1. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoitetaan mansikkasose, vesi ja sokeri.
3. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan vettä ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin.
4. Lisätään liivatevesi ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.
5. Kaadetaan täyte jähmettyneen kakun päälle.

**Mansikkakiilteen hyytymisessä oli ongelmia ja siksi en muista tarkkaan, montako liivatetta lopulta laitoin kiilteeseen, ennen kuin se oli sopivaa.**
**Kakun mansikkakiilteetä tuli sen verran voimakkaan makuinen, että lime-valkosuklaatäytteen maku hiukan peittyi sen alle.**
**Marsipaanikoriste imee itseensä kosteutta kiilteestä ja lähtee sulamaan, mikäli se on pitkään kakun päällä.**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti