sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Suklainen juustokakku


Miehellä oli selvät toiveet isänpäivän kakun suhteen: ei perinteistä täytekakkua, mielellään hyydytetty juustokakku ja oikein suklainen. Näitä toiveita sitten lähdin täyttämään ja löysinkin chocomum -blogista täydellisen ohjeen isänpäiväkakkua varten. Kakku on todella suklainen ja tuhti. Pohjan minttudomino antaa kivasti raikkautta, mutta tätä kakkua tosiaan riittää pienempikin pala makeannälkään.

Tässä vielä kakun ohje kopioituna chocomum-blogista:

Kakkupohja 
175 g suklaatäytekeksejä (esim. minttudomino)
50 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
170 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

1) Hienonnetaan keksit ja lisätään joukkoon sulatettu voi.
2) Taputellaan seos kevyesti vuoan pohjalle (itse käytin irtopohjavuokaa, jonka pohjan olin peittänyt oikean kokoisella palalla leivinpaperia).
3) Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
4) Sulatetaan suklaa.
5) Sekoitetaan tuorejuusto, puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset ja suklaa. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan vesi ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin .Lisätään liivateseos ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.
6) Vaahdotetaan kerma. (Säilyy parempana, jos valmiin vaahdon nostaa heti hetkeksi jääkaappiin.)
7) Vatkataan valkuaiset ja loput sokerit kovaksi vaahdoksi.
8) Yhdistetään molemmat vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoitetaan.
9) Kaadetaan täyte vuokaan pohjan päälle. Peitetään vuoka ja annetaan hyytyä seuraavaan päivään.

**Vaahtojen valmistuksessa kannattaa olla nopea, jotta suklaa-tuorejuustoseos ei ehdi liivatteiden lisäämisen jälkeen jähmettyä liikaa, sillä muuten täyte kokkaroituu. Samasta syystä suklaa-tuorejuustoseosta tulee säilyttää huoneenlämmössä koko täytteen valmistuksen ajan.**

Koristelu 
valkoista ja tummaa suklaata

Reunuksen valmistus: Leikkaa leivinpaperista kakun reunuksen pituinen suikale, joka on aavistuksen korkeampi kuin kakku. Laita suklaat pakastuspussin alakulmaan, pidä pussin päästä kiinni ja upota suklaat kuumaan veteen. Kun suklaat ovat sulaneet, leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja purista siitä suklaa ulos leivinpaperisuikaleelle tehden siksakia eri suuntiin. Anna suklaan jähmettyä (! ei saa kovettua kivikovaksi, vaan pitää pysyä taipuisana), siisti suklaan alareuna tarvittaessa veitsellä leikaamalla ja kiedo sitten suklaaristikko leivinpaperin avulla kakun ympärille. Nosta jääkaappiin jähmettymään leivinpaperin kanssa. Poista leivimpaperi varovasti, kun suklaa on kokonaan kovettunut.

Suklaatötteröiden valmistus: Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen muotoisia paloja, jotka ovat hiukan pidempiä kuin haluttu tötterön pituus. Laita suklaat pakastuspussin alakulmaan, pidä pussin päästä kiinni ja upota suklaat kuumaan veteen. Kun suklaat ovat sulaneet, leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja purista siitä suklaa ulos leivinpaperinpalalle tehden siksakia eri suuntiin. (Suklaasiksakin tulee mennä leivinpaperin reunan yli suorakaiteen pitkältä sivulta, mutta ei suorakaiteen päistä.) Ota leivinpaperista kiinni suorakaiteen päistä ja kääri paperi rullalle niin, että suklaa jää sisälle ja leivinpaperin reunat koskettavat toisiaan. Teippaa kiinni (tämä vaihe on hankala, sillä teippi ei meinaa pysyä leivinpaperissa, pyydä kaveria apuun, jos mahdollista). Nosta rullat jääkaappiin jähmeettymään. Kun suklaa on jähmettynyt avaa teippi ja irrota leivinpaperi varovasti. Nosta rulla mahdollisimman nopesti kakun päälle, sillä muuten rulla sulaa sormiin ja hajoaa.

**Suklaatötteröitä voi varmasti valmistaa helpomminkin, mutta ensikertalaiselle tuli nyt tämä tapa ensin mieleen.**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti