torstai 22. marraskuuta 2012

Satulakakku


Mies kilpaili jälleen koko kesän pyöräilyn alue cup:ssa ja, koska menestystä tuli, löytyi jälleen hyvä syy leipoa kakku. Mies toivoi kakkuunsa lakritsinmakuista täytettä ja kuinka ollakaan sopiva ohje löytyi jälleen Kinuskikissan blogista. Tähän kakkuun hain ideaa enemmänkin muodosta, en niinkään koristeluista, ja mielestäni tässä kakussa yksinkertaisuus toimii hyvin.

Kääretorttupohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoitetaan muut aineet keskenään ja lisätään vaahtoon siivilöiden ja varovasti käännellen.
3. Kaadetaan taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 200 asteessa 8 min.
4. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille.

Lakritsiäyte (alkuperäinen ohje täällä)

~ 65 g Kick-patukoita (3,5 kpl patukoita)
0,75 dl kuohukermaa
0,75 dl Flora Vispiä
1 liivatelehti
hiukan vettä

1. Pilkotaan Kick-patukat pieniksi paloiksi ja laitetaan ne kuohukerman kanssa teflonpintaiseen kattilaan.
2. Keitetää, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan.
3. Kaadetaan vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Annetaan olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. (Tee kastike mielellään jo edellispäivänä.)
4. Vatkataan kylmä kastike vaahdoksi.
5. Vatkataan Flora Vispi vaahdoksi.
6. Yhdistetään vaahdot ja jatketaan vaahdottamista.
7. Laitetana liivatelehti likoamaan kylmään veteen.Puristetaan liivatteesta ylimääräinen vesi ja laitetaan se kippoon. Kuumennetaan vesi ja lisätään sitä liivatteen päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehti liukenee) ja sekoitetaan hyvin.
8. Lisätään liivateseos ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.
9. Lisätään täyte puolikkaaseen kääretorttupohjaan. Annetaan täytteen jähmettyä jääkaapissa, ennen kakun kokoamista.

Kakun kokoaminen
Leikataan veitsellä kääretorttupohjasta oikeanmuotoisia paloja. Alimmaiset palaset siitä kääretorttupohjasta, johon on levitetty täyte ja ylimmäinen pala täytteettömästä kääretorttupohjan palasta.
Kun kakku on muodossaan, sivellään kakku kauttaaltaan lakritsitäytteellä ennen sokerimassalla päällystämistä.

**Lakritsitäytettä voi valmistaa hieman reilummankin annoksen, jotta sitä riittää myös sokerimassan alle, mutta itse käytin "hukkapaloissa" ollutta täytettä.**

Koristelu

valmis sokerimassa
valmis sokerikuorrute

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti