maanantai 11. maaliskuuta 2013

Krookuskakku



Tämä kakku valmistui nimipäiväonnittelukakuksi. Halusin tehdä jotakin yksinkertaista ja keväistä. Ihanan idean krookuksenkukista löysin Vaaleanpunainen nonparelli -blogista. Täytteeksi kakku sai jo aiemmin hyväksi havaitun vadelma-mascarpone-täytteen Kinuskikissan blogista.


Kakkupohja

3 munaa rikottuna isoon juomalasiin
toiseen samanlaiseen juomalasiin arvioidaan munien määrää vastaava määrä sokeria
komanteen samanlaiseen juomalasiin arvioidaan munien määrää vastaava määrä vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta

1. Voidellaan irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunat ja asetetaan pohjalle pohjan kokoiseksi leikattu leivinpaperi.
2. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisätään sekoitetut jauhot varovasti siivilöiden ja käännellen vaahdon sekaan.
4. Paistetaan uunin alatasolla 175 asetetta n. 40 min.
5. Kumotaan hiukan jäähtyneenä.
6. Kostutetaan jäähtynyt halkaistu kakkupohja vaniljamaidolla (1 dl maitoa + 1 tl vaniljajauhetta).



Vadelma-mascarponetäyte
(alkuperäinen ohje Kinuskikissan blogi)

1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 prk (=125 g) mascarpone-juustoa
1/4 dl sokeria
1 (= 56g) Daim-patukka rouhittuna
75-100 g suomalaisia vadelmia (jäisiä)

1. Vaahdotetaan kuohukerma.
2. Lisätään joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
3. Vatkataan, kunnes täyte on riittävän jämäkkää. (erota 2/5 täytteestä)
4. Lisätään Daim-rouhe 3/5 täyttestä.
5. Levitetään Daimia sisätävä täyte kakkupohjan päälle ja painellaan jäiset vadelmat joukkoon.
6. Tasoitetaan kakku kauttaaltaan 2/5 täytteestä.
7. Nostetaan kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli. Päällystetään sokerimassalla ja koristeilla vasta seuraavana aamuna.

**Muutin hiukan alkuperäistä täytteen valmistusjärjestystä, sillä halusin erottaa täytteestä osan sokerimassan alle, mutta en halunnut mukaan terävää Daim-rouhetta.**

Koristelu

valmista sokerimassaa
elintarvikevärejä
elintarvikeliimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti