keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Minni Hiiri -kakku




Esikoinen täytti tällä viikolla 5-vuotta ja ensimmäisiin kaverisynttäreihin kakkutoiveena oli Minni Hiiri. Ja ehdottomasti sellainen syötävä Minni-koriste. Eipä siinä sitten auttanut äidin kuin alkaa väkertää Minnin näköistä teosta. Ihan kelpo tuli - tunnistettava. Minnin kaveriksi tein vielä innostuksissani Mikin ja pari ruusua, kun kukatkin kerran olivat toivelistalla. Koristeita lukuunottamatta kakku oli perinteinen suklaakääretorttupohjainen kakku mansikkavaahtotäytteellä. Koristeluun kokeilin sokerimassan lisäksi valkoista vaahtokarkkimassaa. Vaahtokarkkimassa ei oikein vakuuttanut minua. Maku ei mielestäni ollut niin kiva kuin sokerimassassa ja rakennekin oli paljon napakampi. Venyi kyllä hyvin, mutta kuivui mielestäni nopeasti vaikeammin työstettäväksi. Taidanpa pysytellä jatkossakin sokerimassakoristeissa. Ennen kakun kuorruttamista massalla, sivelin kakun pintaan pienen kerroksen mansikkamarmeladia. Ihan kivasti toimi marmeladikin  -  ainakin kakussa, joka päätyi syötäväksi vain muutama tunti kuorrutteen laittamisen jälkeen.

Kääretorttupohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoitetaan muut aineet keskenään ja lisätään vaahtoon siivilöiden ja varovasti käännellen.
3. Kaadetaan taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 200 asteessa 8 min.
4. Kumotaan sokeroidulle leivinpaperille.
5. Leikataan jäähtynyt kakkulevy neljään samankokoiseen osaan ja leikkaa jokaisesta osasta samankokoinen ympyrä.

Mansikkavaahto-täyte (alkuperäinen ohje Kakkukioskista)

1/2 prk Flora vispiä
1/2 prk maitorahkaa
2 dl mansikkasurvosta
3 liivatelehteä
tilkka mansikkamehua
sokeria

1. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdotetaan Flora Vispi ja lisätään vaahdon sekaan mansikkasurvos ja rahka.
3. Puristetaan liivatteista ylimääräinen vesi ja laitetaan ne kippoon. Kuumennetaan mehu ja lisätään sitä liivatteiden päälle muutama lusikallinen (sen verran että liivatelehdet liukenevat) ja sekoitetaan hyvin.
4. Lisätään liivatemehu ohuena norona täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen.
5. Lisätään sokeria maun mukaan.

Kakun kasaaminen

Kakku kootaan reunakalvon avulla latomalla vuorotellen ympyrän muotoisia kakkulevyjä ja täytettä. Annetaan täytteen jähmettyä yön yli ennen reunakalvon poistamista ja massakuorrutteen lisäämistä. Ennen massaa sivellään kakku kauttaaltaan mansikkamarmeladilla.

Koristelu

valmista sokerimassaa
valmista vaahtokarkkimassaa
elintarvikeväriä
kaakaojauhetta

**Massan värjää parhaiten mustaksi siten, että käyttää värjäämiseen sekä kaakoajauhetta että mustaa elintarvikeväriä.**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti